Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne talarki z mielonego mięsa oraz sera żółtego, usmażone w cieście i podane z ketchupem oraz z ugotowaną fasolką szparagową.Bardzo smaczne talarki z mielonego mięsa oraz sera żółtego, usmażone w cieście i podane z ketchupem oraz z ugotowaną fasolką szparagową.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Ciasto: W miseczce robimy z podanych składników ciasto, takie jak na naleśniki.
Talarki: Dodajemy do mielonego mięsa jajka, sól, pieprz, majeranek, przeciśnięty czosnek i startą cebulę. Dokładnie wyrabiamy mięso. Rozkładamy spożywczą folię i na niej układamy prostokąt z mielonego mięsa. Na rozłożone mięso układamy warstwę sera żółtego, startego na wiórki.
Całość zwijamy za pomocą folii w baton. Zawijamy końce z obu stron. Baton wkładamy na 60 minut do zamrażalki.
Po godzinie wyjmujemy baton, odwijamy z folii i kroimy w talarki o grubości 3 cm.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Talarki zanurzamy w cieście.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor, kilkukrotnie przewracając. Musimy chwilę smażyć żeby mięso nie było surowe.
Gotowe talarki z serem podajemy z ketchupem i ugotowaną fasolką szparagową. Smacznego !!!