Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany filet z kurczaka podany z ugotowanymi ziemniakami i duszonymi buraczkami.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 118
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 298
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1238
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2227
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25597
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 118
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 298
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1238
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2227
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25597
Składniki
Obrane buraczki trzemy przez większe oczka na wiórki, dusimy na patelni z odrobiną tłuszczu około 15 minut, doprawiamy solą i sokiem z cytryny do smaku. Fileta kroimy na 4 części, rozbijamy je tłuczkiem, solimy, pieprzymy i odstawiamy je na 30 minut do lodówki. Po tym czasie gotujemy ziemniaki i smażymy kotlety z fileta wcześniej panierowane w bułce tartej i jajku. Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Usmażone kawałki fileta podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego !!!