Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany filet z kurczaka podany z ugotowanymi ziemniakami i duszonymi buraczkami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104307
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104307
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
Obrane buraczki trzemy przez większe oczka na wiórki, dusimy na patelni z odrobiną tłuszczu około 15 minut, doprawiamy solą i sokiem z cytryny do smaku. Fileta kroimy na 4 części, rozbijamy je tłuczkiem, solimy, pieprzymy i odstawiamy je na 30 minut do lodówki. Po tym czasie gotujemy ziemniaki i smażymy kotlety z fileta wcześniej panierowane w bułce tartej i jajku. Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Usmażone kawałki fileta podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego !!!