Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowany filet z kurczaka, ziemniaki i buraczki.

Panierowany filet z kurczaka, ziemniaki i buraczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1610 Ocena: 22946

Dodano:

Odsłon: 8776

Panierowany filet z kurczaka podany z ugotowanymi ziemniakami i duszonymi buraczkami.

Składniki

  • filet z kurczaka 1 cały
  • ziemniaki 10 szt.
  • buraczki ugotowane 2 szt.
  • Sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • bułka tarta do panierki
  • kurze jajka 3 szt.
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Panierowany filet z kurczaka, ziemniaki i buraczki.

Przygotowanie

  1. Obrane buraczki trzemy przez większe oczka na wiórki, dusimy na patelni z odrobiną tłuszczu około 15 minut, doprawiamy solą i sokiem z cytryny do smaku. Fileta kroimy na 4 części, rozbijamy je tłuczkiem, solimy, pieprzymy i odstawiamy je na 30 minut do lodówki. Po tym czasie gotujemy ziemniaki i smażymy kotlety z fileta wcześniej panierowane w bułce tartej i jajku. Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Usmażone kawałki fileta podajemy z ziemniakami i buraczkami.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń