Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany filet z kurczaka podany z ugotowanymi ziemniakami i duszonymi buraczkami.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 182
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2066
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 182
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2066
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Składniki
Obrane buraczki trzemy przez większe oczka na wiórki, dusimy na patelni z odrobiną tłuszczu około 15 minut, doprawiamy solą i sokiem z cytryny do smaku. Fileta kroimy na 4 części, rozbijamy je tłuczkiem, solimy, pieprzymy i odstawiamy je na 30 minut do lodówki. Po tym czasie gotujemy ziemniaki i smażymy kotlety z fileta wcześniej panierowane w bułce tartej i jajku. Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Usmażone kawałki fileta podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego !!!