Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panini to nic innego jak kanapka podawana na ciepło na pieczywie typu bagietka, ciabatta lub foccacia. Można ją faszerować według własnego uznania. Na nasze późne śniadanie mieliśmy z boczkiem, boczniakiem i pomidorami
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6230
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6230
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
Składniki
Boczek układamy na gril i włączamy na opcję "3". W tym czasie smażymy około 5 minut boczniaki umyte i pokrojone w kostkę z czosnkiem drobno posiekanym, a następnie doprawiamy solą. Można boczek usmażyć na patelni i na pozostałym tłuszczu usmażyć boczniaki.
Pomidory myjemy i kroimy w plastry, szczypior myjemy i drobno kroimy. Doprawiamy solą i pieprzem na talerzyku.
Pieczywo smarujemy masłem lub majonezem, nakładamy boczek, po czym boczniaki, a na to układamy plastry pomidora że szczypiorem.
Kanapkę przykrywamy i kładziemy na gril pod przykrywe i trzymamy na opcji "2" lub do uzyskania pożądanego efektu. Podajemy z sałatką.