Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panini to nic innego jak kanapka podawana na ciepło na pieczywie typu bagietka, ciabatta lub foccacia. Można ją faszerować według własnego uznania. Na nasze późne śniadanie mieliśmy z boczkiem, boczniakiem i pomidorami
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 683
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 236
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 385
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 683
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 236
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 385
Składniki
Boczek układamy na gril i włączamy na opcję "3". W tym czasie smażymy około 5 minut boczniaki umyte i pokrojone w kostkę z czosnkiem drobno posiekanym, a następnie doprawiamy solą. Można boczek usmażyć na patelni i na pozostałym tłuszczu usmażyć boczniaki.
Pomidory myjemy i kroimy w plastry, szczypior myjemy i drobno kroimy. Doprawiamy solą i pieprzem na talerzyku.
Pieczywo smarujemy masłem lub majonezem, nakładamy boczek, po czym boczniaki, a na to układamy plastry pomidora że szczypiorem.
Kanapkę przykrywamy i kładziemy na gril pod przykrywe i trzymamy na opcji "2" lub do uzyskania pożądanego efektu. Podajemy z sałatką.