Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panini to nic innego jak kanapka podawana na ciepło na pieczywie typu bagietka, ciabatta lub foccacia. Można ją faszerować według własnego uznania. Na nasze późne śniadanie mieliśmy z boczkiem, boczniakiem i pomidorami
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 776
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 776
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Składniki
Boczek układamy na gril i włączamy na opcję "3". W tym czasie smażymy około 5 minut boczniaki umyte i pokrojone w kostkę z czosnkiem drobno posiekanym, a następnie doprawiamy solą. Można boczek usmażyć na patelni i na pozostałym tłuszczu usmażyć boczniaki.
Pomidory myjemy i kroimy w plastry, szczypior myjemy i drobno kroimy. Doprawiamy solą i pieprzem na talerzyku.
Pieczywo smarujemy masłem lub majonezem, nakładamy boczek, po czym boczniaki, a na to układamy plastry pomidora że szczypiorem.
Kanapkę przykrywamy i kładziemy na gril pod przykrywe i trzymamy na opcji "2" lub do uzyskania pożądanego efektu. Podajemy z sałatką.