Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki z kwaśnego mleka z kwaśnymi jabłkami, pyszne na deser i obiad.Najlepiej smakują gorące, posypane cukrem pudrem.
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 514
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 75
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 672
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 514
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 75
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 672
Składniki
Mąkę przesiać. Mleko z jajkami,mąką, sodą lub proszkiem do pieczenia i solą ubić na gładką masę.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka, najlepiej miękkie, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w krążki grubości ok. 1/2 cm.
Krążki jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron. Podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem.