Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki z kwaśnego mleka z kwaśnymi jabłkami, pyszne na deser i obiad.Najlepiej smakują gorące, posypane cukrem pudrem.
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 44
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 508
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76006
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 121
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 44
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 508
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76006
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 121
Składniki
Mąkę przesiać. Mleko z jajkami,mąką, sodą lub proszkiem do pieczenia i solą ubić na gładką masę.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka, najlepiej miękkie, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w krążki grubości ok. 1/2 cm.
Krążki jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron. Podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem.