Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki z kwaśnego mleka z kwaśnymi jabłkami, pyszne na deser i obiad.Najlepiej smakują gorące, posypane cukrem pudrem.
Królowa grilla :)
Odsłon: 37
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 32
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 21
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 209
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 183
Królowa grilla :)
Odsłon: 37
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 32
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 21
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 209
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 183
Składniki
Mąkę przesiać. Mleko z jajkami,mąką, sodą lub proszkiem do pieczenia i solą ubić na gładką masę.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka, najlepiej miękkie, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w krążki grubości ok. 1/2 cm.
Krążki jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron. Podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem.