Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13184
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1499
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14495
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5985
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13184
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1499
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14495
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5985
Składniki
W bulionie ugotowałem kurczaka ,dodałem liście laurowe ,ziele angielskie i pozostałe przyprawy. Pieczarki oczyściłem i pokroiłem w plasterki ,marchewki ,pietruszkę i seler obrałem i starłem na tarce o grubych oczkach. Grzyby i warzywa dodałem do bulionu z kurczakiem ,przyprawiłem solą i pieprzem. W tym czasie ugotowałem makaron wg przepisu. Gdy mięso zrobiło się miękkie ,wyciągnąłem je z bulionu ,śmietanę rozrobiłem z mąką i odrobiną bulionu ,po czym wlałem do całości ,wymieszałem i zagotowałem. Mięso włożyłem do sosu i dusiłem pod przykryciem ok. 5 min. Na każdą porcję wylałem sos i ułożyłem kurczaka. Opcjonalnie można posypać posiekanym szczypiorkiem.