Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25214
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 411
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 590
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25214
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 411
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 590
Składniki
W bulionie ugotowałem kurczaka ,dodałem liście laurowe ,ziele angielskie i pozostałe przyprawy. Pieczarki oczyściłem i pokroiłem w plasterki ,marchewki ,pietruszkę i seler obrałem i starłem na tarce o grubych oczkach. Grzyby i warzywa dodałem do bulionu z kurczakiem ,przyprawiłem solą i pieprzem. W tym czasie ugotowałem makaron wg przepisu. Gdy mięso zrobiło się miękkie ,wyciągnąłem je z bulionu ,śmietanę rozrobiłem z mąką i odrobiną bulionu ,po czym wlałem do całości ,wymieszałem i zagotowałem. Mięso włożyłem do sosu i dusiłem pod przykryciem ok. 5 min. Na każdą porcję wylałem sos i ułożyłem kurczaka. Opcjonalnie można posypać posiekanym szczypiorkiem.