Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie ,bez stania przy "garach" w te upały :)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1282
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12144
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 32
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1282
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12144
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 32
Składniki
Pokrojone filety z kurczaka podsmażamy na maśle razem z pokrojonym porem oraz startą na grubych oczkach marchewką ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Makaron mieszamy razem z kurczakiem ,porem ,marchewką i osączonym groszkiem ,przekładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z posiekanym koperkiem ,trawą trzcinową ,solą ,pieprzem i zalewamy nią makaron. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy 30-35 min. 10 min przed końcem pieczenia ,naczynie wyjmujemy ,makaron posypujemy startą mozzarellą i pieczemy dalej.