Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełnoziarniste pappardelle własnej roboty, z kawałkami łososia, pomidorkami koktajlowymi i rukolą - na oliwie
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17083
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2468
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4648
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1838
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17083
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2468
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4648
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1838
Składniki
Makaron: mąkę przesiewamy, dodajemy skrobię, żółtka i odrobinę soli - zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wałkujemy na bardzo cienkie, i kroimy paski (takie szerokie na 1cm) i długie. Makaron wrzucamy na osoloną wrzącą wodę, i gotujemy kilka minut, aż makaron będzie al dente. Odcedzamy.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, łososia kroimy w średniej wielkości kostkę i wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy. Podsmażamy. Gdy łosoś jest już miękki, dodajemy pomidorki przekrojone na pół i rukolę, oraz przyprawiamy pieprzem i wegetą - chwilę "smażymy". Następnie dodajemy makaron, delikatnie mieszamy i nakładamy na talerz,