Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełnoziarniste pappardelle własnej roboty, z kawałkami łososia, pomidorkami koktajlowymi i rukolą - na oliwie
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 944
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1979
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 944
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1979
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Składniki
Makaron: mąkę przesiewamy, dodajemy skrobię, żółtka i odrobinę soli - zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wałkujemy na bardzo cienkie, i kroimy paski (takie szerokie na 1cm) i długie. Makaron wrzucamy na osoloną wrzącą wodę, i gotujemy kilka minut, aż makaron będzie al dente. Odcedzamy.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, łososia kroimy w średniej wielkości kostkę i wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy. Podsmażamy. Gdy łosoś jest już miękki, dodajemy pomidorki przekrojone na pół i rukolę, oraz przyprawiamy pieprzem i wegetą - chwilę "smażymy". Następnie dodajemy makaron, delikatnie mieszamy i nakładamy na talerz,