Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ekspresowe danie dla osób lubiących włoskie klimaty.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19822
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4108
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19822
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4108
Składniki
Łososia skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy pieprzem czosnkowym. Odstawiamy na 15 minut do lodówki. Rybę najlepiej przygotować wcześniej i pozostawić w lodówce nawet na całą noc.
Rozgrzewamy patelnię grillową i wkładamy na nią zamarynowaną rybkę. Pieczemy po około 3-4 minutki z każdej strony, w zależności od grubości filetu
Makaron papardelle gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy. Dodajemy do niego 1 łyżeczkę czerwonego pesto, przyprawiamy mieszanką ziół włoskich i mieszamy delikatnie.
Przygotowany makaron wkładamy na talerz. Na makaronie układamy pokrojonego w kawałki ugrillowanego łososia, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz pokrojone na połówki oliwki. Dekorujemy listkami bazylii i zajadamy. SMACZNEGO:)
Podana ilość składników dotyczy jednej porcji.