Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ekspresowe danie dla osób lubiących włoskie klimaty.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1788
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3358
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26888
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1788
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3358
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26888
Składniki
Łososia skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy pieprzem czosnkowym. Odstawiamy na 15 minut do lodówki. Rybę najlepiej przygotować wcześniej i pozostawić w lodówce nawet na całą noc.
Rozgrzewamy patelnię grillową i wkładamy na nią zamarynowaną rybkę. Pieczemy po około 3-4 minutki z każdej strony, w zależności od grubości filetu
Makaron papardelle gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy. Dodajemy do niego 1 łyżeczkę czerwonego pesto, przyprawiamy mieszanką ziół włoskich i mieszamy delikatnie.
Przygotowany makaron wkładamy na talerz. Na makaronie układamy pokrojonego w kawałki ugrillowanego łososia, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz pokrojone na połówki oliwki. Dekorujemy listkami bazylii i zajadamy. SMACZNEGO:)
Podana ilość składników dotyczy jednej porcji.