Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny posiłek. Jako pierwsze lub drugie danie. Kiełbasa i makaron zapewniają wartości energetyczne posiłku a por - to bezcenne źródło witamin i minerałów. Na dodatek wzmacnia odporność i obniża poziom złego cholesterolu. Samo zdrowie! Kuchnia włoska rządzi!
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 168
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3653
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 168
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3653
Składniki
Zdejmij osłonki z kiełbasy i podsmaż ją na oliwie. Dodaj do niej drobno posiekane pory (białą część). Smaż kilka minut i wlej wino. Gotuj, aż wino odparuje. Dopraw do smaku, gotuj jeszcze kilka minut na małym ogniu. W razie potrzeby dolej troszkę wody. Ugotowany "al dente" makaron zmieszaj z sosem i kilkoma łyżkami wody z gotowania makaronu, podsmaż i dodaj masło. Wyłóż na półmisek lub bezpośrednio na talerze, posyp świeżo startym parmezanem i natką.