Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny posiłek. Jako pierwsze lub drugie danie. Kiełbasa i makaron zapewniają wartości energetyczne posiłku a por - to bezcenne źródło witamin i minerałów. Na dodatek wzmacnia odporność i obniża poziom złego cholesterolu. Samo zdrowie! Kuchnia włoska rządzi!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8544
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3013
Polecam.
Odsłon: 1787
Polecam.
Odsłon: 511
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8544
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3013
Polecam.
Odsłon: 1787
Polecam.
Odsłon: 511
Składniki
Zdejmij osłonki z kiełbasy i podsmaż ją na oliwie. Dodaj do niej drobno posiekane pory (białą część). Smaż kilka minut i wlej wino. Gotuj, aż wino odparuje. Dopraw do smaku, gotuj jeszcze kilka minut na małym ogniu. W razie potrzeby dolej troszkę wody. Ugotowany "al dente" makaron zmieszaj z sosem i kilkoma łyżkami wody z gotowania makaronu, podsmaż i dodaj masło. Wyłóż na półmisek lub bezpośrednio na talerze, posyp świeżo startym parmezanem i natką.