Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny posiłek. Jako pierwsze lub drugie danie. Kiełbasa i makaron zapewniają wartości energetyczne posiłku a por - to bezcenne źródło witamin i minerałów. Na dodatek wzmacnia odporność i obniża poziom złego cholesterolu. Samo zdrowie! Kuchnia włoska rządzi!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 171
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 369
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1651
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3087
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26491
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 171
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 369
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1651
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3087
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26491
Składniki
Zdejmij osłonki z kiełbasy i podsmaż ją na oliwie. Dodaj do niej drobno posiekane pory (białą część). Smaż kilka minut i wlej wino. Gotuj, aż wino odparuje. Dopraw do smaku, gotuj jeszcze kilka minut na małym ogniu. W razie potrzeby dolej troszkę wody. Ugotowany "al dente" makaron zmieszaj z sosem i kilkoma łyżkami wody z gotowania makaronu, podsmaż i dodaj masło. Wyłóż na półmisek lub bezpośrednio na talerze, posyp świeżo startym parmezanem i natką.