Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak zapiekanego makaronu w sosie beszamelowym ,połączony ze smażonym dorszem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
Makaron wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Pora i marchew płuczemy. Pora kroimy w piórka ,posypujemy makaron. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przygotowujemy sos. W garnku rozpuszczamy masło ,dodajemy mąkę i podsmażamy 3 min. Następnie wolno wlewamy mleko ,doprowadzamy do wrzenia ubijając trzepaczką. Gotujemy na niewielkim ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą ,białym pieprzem ,gałką muszkatołową i cukrem. Przygotowanym sosem zalewamy makaron i zapiekamy 35 min w temperaturze 200°C. Dorsza kroimy na większe kawałki ,oprószamy solą i pieprzem ,obtaczamy w mące i smażymy na oleju ,na złoty kolor. Podajemy razem.