Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wyprobowanych przeze mnie - najlepszy sosob na pozbycie sie skorki z papryki. I najprostszy.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 848
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 848
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Papryke dokladnie myjemy, przecinamy podluznie na pol, z latwoscia wyjmujemy gniazda nasienne, potem dodatkowo pluczemy polowki papryk w zimnej wodzie, aby pozbyc sie reszty nasion i kazda polowke tniemy promieniscie (podluznie) tylko na 3 czesci. Tak przygotowana papryke dajemy do duszenia z pozostalymi skladnikami dania. Po ok 30 minutach duszenia wyciagamy kawalki papryki i z latowscia (po uprzednim przestudzeniu) usuwamy skorke. Dodatkowo kroimy papryke na mniejsze kawalki - powraca ona do gara. Gotujemy jeszcze pare minut razem z innymi skladnikami dania - gotowe.
Wczesniej pieklam wstepnie papryke, aby po dosc dlugiej obrobce termicznej i po przestudzeniu usunac skorke, Jednak proces ten nie dosc, ze wymagal dlugiego czasu, to i tak usuniecie skorki bylo problematyczne. Zas - krojac papryke od razu na male kawalki i dajac do duszenia, nie mamy mozliwosci pozbycia sie skorek, a danie, pomimo, ze pyszne, nastrecza trudnosci podczas jedzenia. Wymyslilam wiec taki oto sposob i okazal sie on strzalem w dziesiatke. Polecam serdecznie do wyprobowania!