Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem mielonymi i ryżem jest bardzo pożywana i świetnie sprawdzi się na smaczny obiad. Przepis prosty i łatwy w przygotowaniu. Polecam
miska, nóż, tarka, patelnia, frytkownica lub naczynie żaroodporne, garnek,
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 200
Krokiety z kurczakiem i warzywami
Odsłon: 120
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 200
Krokiety z kurczakiem i warzywami
Odsłon: 120
Składniki
Cebulę i czosnek po obraniu drobno pokroić , następnie podsmażyć na patelni, do zeszklenia, dodać mięso mielone i podsmażyć dalej aż mięso się dobrze podsmaży. Dodać przyprawy oraz starte na tarce i podsmażone na oleju pieczarki i na koniec koncentrat pomidorowy. Wymieszać i połączyć z ugotowanym na sypko ryżem, podsmażać jeszcze około 5 minut. po czym wystudzić. Wystudzony farsz połączyć z startym serem . Z papryk odciąć górę , usunąć gniazda nasienne , oprószyć solą i pieprzem , delikatnie skropić oliwą. Tak przygotowane papryki napełnić farszem i ułożyć w frytkownicy beztłuszczowej i zapiekać 40 minut, można dłużej w zależności jak miękką lubicie paprykę. Paprykę można również ułożyć w żaroodpornym naczyniu podlać wodą i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni do miękkości . Podawać polane ketchupem . Smacznego Rada; Ja tym razem farsz wymieszałam z żółtym serem startym na tarce, ale można paprykę po napełnieniu farszem posypać startym serem i zapiec.
Przygotowane papryki ułożyć w frytkownicy beztłuszczowej i zapiekać.
Papryki gotowe do podania , polane ketchupem.