Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1602

Dodano:

Odsłon: 8857

Kolorowe danie które nadaje się na obiad jak i kolacjię

Składniki

  • 6 papryk
  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • torebka ryżu
  • 300 g pieczarek
  • 100 g sera żółtego tartego
  • 1 jajko
  • 2 łyzki oleju
  • 1 cebula,ząbek czosnku
  • sól,pieprz czarny,papryka w proszku,rozmaryn
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Papryka faszerowana

Przygotowanie

  1. Paprykę wymyć,odkroić górną cześć,oczyścić z gniazd nasiennych.Nasmarować papryczki po stronie zewnętrznej olejem.

  2. Mięso mielone podsmażyć na oleju z cebulką,czosnkiem i drobno pokrojonymi pieczarkami.Po podsmażeniu przyprawić przyprawami i dodać jajko oraz ugotowany ryż,wszystko razem wymieszać i faszerować paprykę.

  3. Nagrzać piekarnik do 180 st. ,w naczyniu żaroodpornym układać paprykę(ja używam górnej części papryki).Zapiekamy ok.30 min następnie posypuje farsz w paprykach żółtym serem i zapiekam jeszcze przez 10 min.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń