Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również innych..
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 845
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 41
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4111
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 845
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 41
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4111
Składniki
Przecier rozprowadziłem wodą, doprawiłem solą i cukrem, włożyłem całą cebulę. Dodałem pokrojoną natkę pietruszki, zagotowałem. Paprykę umyłem, odciąłem spody, oczyściłem z nasion i białych części. Przygotowałem farsz: podgotowałem ryż w osolonej wodzie, dodałem mięso, zmiksowaną cebulę (wyjętą z sosu) i jajko. Doprawiłem solą i pieprzem. Farszem napełniłem papryki, pozostawiając trochę wolnego miejsca, ponieważ w czasie gotowania ryż napęcznieje. Papryki włożyłem do sosu, gotowałem do miękkości. Zasmażyłem mąkę na smalcu (można pominąć), połączyłem z sosem pod koniec gotowania. W czasie gotowania nie mieszałem, tylko lekko potrząsałem garnkiem. Aby skrócić czas przygotowania dania, można papryki zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.