Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również innych..
Przecier rozprowadziłem wodą, doprawiłem solą i cukrem, włożyłem całą cebulę. Dodałem pokrojoną natkę pietruszki, zagotowałem.
Paprykę umyłem, odciąłem spody, oczyściłem z nasion i białych części.
Przygotowałem farsz: podgotowałem ryż w osolonej wodzie, dodałem mięso, zmiksowaną cebulę (wyjętą z sosu) i jajko. Doprawiłem solą i pieprzem. Farszem napełniłem papryki, pozostawiając trochę wolnego miejsca, ponieważ w czasie gotowania ryż napęcznieje.
Papryki włożyłem do sosu, gotowałem do miękkości. Zasmażyłem mąkę na smalcu (można pominąć), połączyłem z sosem pod koniec gotowania. W czasie gotowania nie mieszałem, tylko lekko potrząsałem garnkiem. Aby skrócić czas przygotowania dania, można papryki zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu danie.
Odsłon: 5967
Faszerowane papryki są już hitem! Tanie i smaczne warzywo, jakim jest papryka...
Odsłon: 1323
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 31
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 103
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 201
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 95
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1088
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 31
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 103
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 201
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 95
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1088
Składniki
Przecier rozprowadziłem wodą, doprawiłem solą i cukrem, włożyłem całą cebulę. Dodałem pokrojoną natkę pietruszki, zagotowałem. Paprykę umyłem, odciąłem spody, oczyściłem z nasion i białych części. Przygotowałem farsz: podgotowałem ryż w osolonej wodzie, dodałem mięso, zmiksowaną cebulę (wyjętą z sosu) i jajko. Doprawiłem solą i pieprzem. Farszem napełniłem papryki, pozostawiając trochę wolnego miejsca, ponieważ w czasie gotowania ryż napęcznieje. Papryki włożyłem do sosu, gotowałem do miękkości. Zasmażyłem mąkę na smalcu (można pominąć), połączyłem z sosem pod koniec gotowania. W czasie gotowania nie mieszałem, tylko lekko potrząsałem garnkiem. Aby skrócić czas przygotowania dania, można papryki zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Litewskie cepeliny
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Litewskie cepeliny
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 453
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 1739