Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na główne danie wtedy gdy znudzą się nam tradycyjne kotlety mielone lub gołąbki.
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 125
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 258
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23547
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 318
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 125
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 258
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23547
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 318
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
Ser kroimy w kostkę, może być większa
Pomidory suszone w oleju kroimy na cienkie paski
Kolby papryki myjemy, odcinamy końcówki, ale końcówek nie wyrzucam. Do naczynia żaroodpornego wlewamy trochę wody i wkładamy paprykę.
Na patelnię wlewamy olej, może być od suszonych pomidorów i wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy majranek, mieszamy i podsmażamy do miękkości.
Na podsmażoną cebulę dodajemy mięso. Solimy i pieprzymy do smaku, mieszamy by się nie przypaliło.
Do całości dodajemy pokrojone pomidory oraz żurawinę, mieszamy.
Jak farsz jest już dobry wyjmujemy do innego naczynia i studzimy. Jak jest wystudzony dodajemy do farszu kostki sera i mieszamy.
Przygotowane papryki wypełniamy farszem w całości.
Właśnie teraz wykorzystujemy odcięte końcówki papryki przykrywając papryki z farszem. Rozgrzewamy piekarnik góra/dół możemy dodać termoobieg 180-200 st C. i pieczemy pod przykryciem 30-40 minut.
Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i uważając kładziemy na talerz. Podajemy z ulubionym sosem. Smacznego