Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na główne danie wtedy gdy znudzą się nam tradycyjne kotlety mielone lub gołąbki.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
Ser kroimy w kostkę, może być większa
Pomidory suszone w oleju kroimy na cienkie paski
Kolby papryki myjemy, odcinamy końcówki, ale końcówek nie wyrzucam. Do naczynia żaroodpornego wlewamy trochę wody i wkładamy paprykę.
Na patelnię wlewamy olej, może być od suszonych pomidorów i wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy majranek, mieszamy i podsmażamy do miękkości.
Na podsmażoną cebulę dodajemy mięso. Solimy i pieprzymy do smaku, mieszamy by się nie przypaliło.
Do całości dodajemy pokrojone pomidory oraz żurawinę, mieszamy.
Jak farsz jest już dobry wyjmujemy do innego naczynia i studzimy. Jak jest wystudzony dodajemy do farszu kostki sera i mieszamy.
Przygotowane papryki wypełniamy farszem w całości.
Właśnie teraz wykorzystujemy odcięte końcówki papryki przykrywając papryki z farszem. Rozgrzewamy piekarnik góra/dół możemy dodać termoobieg 180-200 st C. i pieczemy pod przykryciem 30-40 minut.
Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i uważając kładziemy na talerz. Podajemy z ulubionym sosem. Smacznego