Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na główne danie wtedy gdy znudzą się nam tradycyjne kotlety mielone lub gołąbki.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2631
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 231
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2631
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 231
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
Ser kroimy w kostkę, może być większa
Pomidory suszone w oleju kroimy na cienkie paski
Kolby papryki myjemy, odcinamy końcówki, ale końcówek nie wyrzucam. Do naczynia żaroodpornego wlewamy trochę wody i wkładamy paprykę.
Na patelnię wlewamy olej, może być od suszonych pomidorów i wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy majranek, mieszamy i podsmażamy do miękkości.
Na podsmażoną cebulę dodajemy mięso. Solimy i pieprzymy do smaku, mieszamy by się nie przypaliło.
Do całości dodajemy pokrojone pomidory oraz żurawinę, mieszamy.
Jak farsz jest już dobry wyjmujemy do innego naczynia i studzimy. Jak jest wystudzony dodajemy do farszu kostki sera i mieszamy.
Przygotowane papryki wypełniamy farszem w całości.
Właśnie teraz wykorzystujemy odcięte końcówki papryki przykrywając papryki z farszem. Rozgrzewamy piekarnik góra/dół możemy dodać termoobieg 180-200 st C. i pieczemy pod przykryciem 30-40 minut.
Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i uważając kładziemy na talerz. Podajemy z ulubionym sosem. Smacznego