Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na główne danie wtedy gdy znudzą się nam tradycyjne kotlety mielone lub gołąbki.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1842
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38608
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1337
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1842
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38608
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1337
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
Ser kroimy w kostkę, może być większa
Pomidory suszone w oleju kroimy na cienkie paski
Kolby papryki myjemy, odcinamy końcówki, ale końcówek nie wyrzucam. Do naczynia żaroodpornego wlewamy trochę wody i wkładamy paprykę.
Na patelnię wlewamy olej, może być od suszonych pomidorów i wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy majranek, mieszamy i podsmażamy do miękkości.
Na podsmażoną cebulę dodajemy mięso. Solimy i pieprzymy do smaku, mieszamy by się nie przypaliło.
Do całości dodajemy pokrojone pomidory oraz żurawinę, mieszamy.
Jak farsz jest już dobry wyjmujemy do innego naczynia i studzimy. Jak jest wystudzony dodajemy do farszu kostki sera i mieszamy.
Przygotowane papryki wypełniamy farszem w całości.
Właśnie teraz wykorzystujemy odcięte końcówki papryki przykrywając papryki z farszem. Rozgrzewamy piekarnik góra/dół możemy dodać termoobieg 180-200 st C. i pieczemy pod przykryciem 30-40 minut.
Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i uważając kładziemy na talerz. Podajemy z ulubionym sosem. Smacznego