Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem króluje na naszym stole od zawsze odkąd sięgam pamięcią. Taką paprykę w moim domu rodzinnym przygotowywało się bardzo często , jest daniem bardzo smacznym i lubianym dzisiaj robimy z różnymi dodatkami ulepszamy stare przepisy . Ja polecam taką paprykę na smaczny szybki obiad dla całej rodzinki.
nóż, naczynie żaroodporne, patelnia, tarka, garnek, miska, sitko,
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5254
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5254
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Składniki
Cebulę i czosnek po obraniu drobno pokroić a następnie podsmażyć na głębszej patelni, po chwili dodać mięso mielone i dobrze obsmażyć. Doprawić solą , pieprzem oraz dodać czerwoną paprykę, tymianek suszonego oregano a także odrobinę kurkumy. Następnie dodać obrane, starte na tarce i podsmażone na oleju pieczarki i koncentrat pomidorowy. Do całości dodać ugotowany na sypko , przepłukany zimną wodą i odsączony na sitku ryż. Całość wymieszać i smażyć jeszcze około 5 -7 minut. Wystudzić. Kilka papryki przekroić na połówki, a z kilku odciąć górę czyli tak zwany kapelusz. Usunąć gniazda nasienne. Papryki przed faszerowaniem oprószyć solą i pieprzem ,a także delikatnie skropić oliwą, następnie napełnić przygotowanym wcześniej farszem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Wlać około 150 ml, wody, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 - 200 stopni i zapiekać około 40 do 50 minut.