Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem króluje na naszym stole od zawsze odkąd sięgam pamięcią. Taką paprykę w moim domu rodzinnym przygotowywało się bardzo często , jest daniem bardzo smacznym i lubianym dzisiaj robimy z różnymi dodatkami ulepszamy stare przepisy . Ja polecam taką paprykę na smaczny szybki obiad dla całej rodzinki.
nóż, naczynie żaroodporne, patelnia, tarka, garnek, miska, sitko,
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Składniki
Cebulę i czosnek po obraniu drobno pokroić a następnie podsmażyć na głębszej patelni, po chwili dodać mięso mielone i dobrze obsmażyć. Doprawić solą , pieprzem oraz dodać czerwoną paprykę, tymianek suszonego oregano a także odrobinę kurkumy. Następnie dodać obrane, starte na tarce i podsmażone na oleju pieczarki i koncentrat pomidorowy. Do całości dodać ugotowany na sypko , przepłukany zimną wodą i odsączony na sitku ryż. Całość wymieszać i smażyć jeszcze około 5 -7 minut. Wystudzić. Kilka papryki przekroić na połówki, a z kilku odciąć górę czyli tak zwany kapelusz. Usunąć gniazda nasienne. Papryki przed faszerowaniem oprószyć solą i pieprzem ,a także delikatnie skropić oliwą, następnie napełnić przygotowanym wcześniej farszem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Wlać około 150 ml, wody, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 - 200 stopni i zapiekać około 40 do 50 minut.