Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem króluje na naszym stole od zawsze odkąd sięgam pamięcią. Taką paprykę w moim domu rodzinnym przygotowywało się bardzo często , jest daniem bardzo smacznym i lubianym dzisiaj robimy z różnymi dodatkami ulepszamy stare przepisy . Ja polecam taką paprykę na smaczny szybki obiad dla całej rodzinki.
nóż, naczynie żaroodporne, patelnia, tarka, garnek, miska, sitko,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Cebulę i czosnek po obraniu drobno pokroić a następnie podsmażyć na głębszej patelni, po chwili dodać mięso mielone i dobrze obsmażyć. Doprawić solą , pieprzem oraz dodać czerwoną paprykę, tymianek suszonego oregano a także odrobinę kurkumy. Następnie dodać obrane, starte na tarce i podsmażone na oleju pieczarki i koncentrat pomidorowy. Do całości dodać ugotowany na sypko , przepłukany zimną wodą i odsączony na sitku ryż. Całość wymieszać i smażyć jeszcze około 5 -7 minut. Wystudzić. Kilka papryki przekroić na połówki, a z kilku odciąć górę czyli tak zwany kapelusz. Usunąć gniazda nasienne. Papryki przed faszerowaniem oprószyć solą i pieprzem ,a także delikatnie skropić oliwą, następnie napełnić przygotowanym wcześniej farszem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Wlać około 150 ml, wody, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 - 200 stopni i zapiekać około 40 do 50 minut.