Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, sycąca bo z dodatkiem ryżu papryka skusi niejednego niejadka. Zapach przygotowania faszerowanej papryki roznosi się po całym mieszkaniu.
naczynie żaroodporne
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4083
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11185
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6427
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5442
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13416
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4083
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11185
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6427
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5442
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13416
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5186
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu. Na patelni z dodatkiem oliwy podsmażyć do zeszklenia obraną,pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone i chwilę podsmażyć. Mięso doprawić solą , pieprzem, dodać zioła prowansalskie,czosnek granulowany oraz przyprawę do mięsa mielonego. Na koniec dodać suszoną natkę pietruszki i smażyć jeszcze około 3 -5 minut. Zdjąć z ognia przestudzić lekko , dodać jajko , ugotowany odcedzony ryż i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Papryki umyć i odciąć części z ogonkiem czyli kapelusz. Oczyścić z gniazd nasiennych. Wnętrze doprawić delikatnie solą, pieprzem, oraz skropić olejem rzepakowym z czosnkiem i bazylią. Papryki napełnić przygotowaną masą , dodatkowo na każdą paprykę nałożyć starty żółty ser. Tak przygotowane papryki ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Przykryć odkrojonymi częściami czyli kapeluszami. Do naczynia wlać 1/2 szklanki wody. Piec w 160 stopniach przez około 50 -60 minut pod przykryciem Po 30 minutach zdjąć przykrywkę i dalej piec bez przykrycia włączając termoobieg. Podawać jako samodzielne danie z dodatkiem ketchupu lub jakiegoś innego sosu.