Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, sycąca bo z dodatkiem ryżu papryka skusi niejednego niejadka. Zapach przygotowania faszerowanej papryki roznosi się po całym mieszkaniu.
naczynie żaroodporne
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15964
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 150
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 658
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 476
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 85
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15964
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 150
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 658
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 476
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 85
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu. Na patelni z dodatkiem oliwy podsmażyć do zeszklenia obraną,pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone i chwilę podsmażyć. Mięso doprawić solą , pieprzem, dodać zioła prowansalskie,czosnek granulowany oraz przyprawę do mięsa mielonego. Na koniec dodać suszoną natkę pietruszki i smażyć jeszcze około 3 -5 minut. Zdjąć z ognia przestudzić lekko , dodać jajko , ugotowany odcedzony ryż i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Papryki umyć i odciąć części z ogonkiem czyli kapelusz. Oczyścić z gniazd nasiennych. Wnętrze doprawić delikatnie solą, pieprzem, oraz skropić olejem rzepakowym z czosnkiem i bazylią. Papryki napełnić przygotowaną masą , dodatkowo na każdą paprykę nałożyć starty żółty ser. Tak przygotowane papryki ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Przykryć odkrojonymi częściami czyli kapeluszami. Do naczynia wlać 1/2 szklanki wody. Piec w 160 stopniach przez około 50 -60 minut pod przykryciem Po 30 minutach zdjąć przykrywkę i dalej piec bez przykrycia włączając termoobieg. Podawać jako samodzielne danie z dodatkiem ketchupu lub jakiegoś innego sosu.