Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Papryka upieczona i fajnie chrupiąca. Nadzienie smakowite, bo co można powiedzieć o mieszance grzybów leśnych z kurczakiem. Pycha.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11903
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16280
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5203
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11903
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16280
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5203
Składniki
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać oczyszczone grzyby - maślaki. Dusić na mały ogniu. Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w dość małe kawałki. Dodać na patelnię i dusić pod przykryciem. Od czasu do czasu pomieszać. Następnie zdjąć przykrywkę i dusić jeszcze do chwili, aż sos się zredukuje. Dodać przyprawy - tymianek, gałkę muszkatołową, słodką paprykę mieloną, chili, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Lekko przestudzić. Papryki umyć, osuszyć i przekroić każdą tak, żeby przekroić przez ogonek. Usunąć gniazda nasienne i w ich miejsce włożyć przygotowany farsz. Na wierzch każdej papryki nałożyć po dwie łyżki tartego żółtego sera. Umieścić w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 - 25 min. Podawać ciepłe, posypane pokrojonym drobno koperkiem. Smacznego.