Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana mięsem i ryżem

Papryka faszerowana mięsem i ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 241

Dodano:

Odsłon: 1203

Papryka z pysznym farszem ;)

Składniki

  • Papryka czerwona 4 szt.
  • Mięso mielone 500g
  • Ryż 2 torebki
  • Sól, pieprz, vegeta do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Odcinamy czapeczki z papryk, wydrążamy nasiona.

  2. Mięso mielone przekładamy do miski, doprawiamy wg smaku, dodajemy ugotowany ryż i mieszamy do połączenia składników.

  3. Mięso przekładamy do wydrążonych papryk, przykrywamy czapeczkami.

  4. Wkładamy do garnka z wodą (około 1/2 szklanki) i dusimy pod przykryciem około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń