Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do nadzienia użyłam białego i czarnego ryżu, dobrze też sprawdzą się gotowe mieszanki kasz
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5714
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8917
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7999
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5498
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5714
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8917
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7999
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5498
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, papryczkę chili drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić razem na oliwie. Dodać wędzoną paprykę i koncentrat pomidorowy, smażyć jeszcze przez 2-3 minuty.
W misce wymieszać oba rodzaje ryżu, dodać podsmażoną cebulę. Z gałązek tymianku oderwać listki, dodać do farszu. Parmezan zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, połowę odłożyć, resztę wsypać do ryżu.
Paprykę umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż i usunąć gniazda nasienne, nadziać farszem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Papryki ułożyć na blasze do pieczenia, skropić lekko oliwą. Piec 15-20 minut. U pieczone papryki posypać pozostałym parmezanem.