Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne papryki faszerowane. Nadają się zarówno na obiad, jak i kolację.
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 81
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 9
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 58
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 81
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 9
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 58
Składniki
Z papryki odciąć górną część, aby uzyskać "kapelusz" i usunąć gniazda nasienne. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę,zeszklić na oleju. Marchewkę,pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie z mięsem mielonym dodać do cebuli i poddusić. Fasolę i kukurydzę odcedzić. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, serem,natką pietruszki, doprawić do smaku.
Każdą paprykę napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną Wstawić na 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Rada: paprykę można podawać np. z sosem pomidorowym lub czosnkowym.