Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne papryki faszerowane. Nadają się zarówno na obiad, jak i kolację.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 742
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1901
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 421
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 742
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1901
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 421
Składniki
Z papryki odciąć górną część, aby uzyskać "kapelusz" i usunąć gniazda nasienne. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę,zeszklić na oleju. Marchewkę,pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie z mięsem mielonym dodać do cebuli i poddusić. Fasolę i kukurydzę odcedzić. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, serem,natką pietruszki, doprawić do smaku.
Każdą paprykę napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną Wstawić na 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Rada: paprykę można podawać np. z sosem pomidorowym lub czosnkowym.