Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne papryki faszerowane. Nadają się zarówno na obiad, jak i kolację.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 521
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1558
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8960
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 521
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1558
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8960
Składniki
Z papryki odciąć górną część, aby uzyskać "kapelusz" i usunąć gniazda nasienne. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę,zeszklić na oleju. Marchewkę,pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie z mięsem mielonym dodać do cebuli i poddusić. Fasolę i kukurydzę odcedzić. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, serem,natką pietruszki, doprawić do smaku.
Każdą paprykę napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną Wstawić na 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Rada: paprykę można podawać np. z sosem pomidorowym lub czosnkowym.