Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane papryki są dobrym pomysłem na obiad czy kolację o każdej porze roku, a w szczególności gdy nadchodzi na nie sezon. Mogą być też fajnym pomysłem jako przekąska na imprezie.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9383
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41759
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4900
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45801
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9383
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41759
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4900
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45801
Składniki
Fileta kroimy w małą kostkę, przyprawiamy solą, ostrą papryką, curry i ząbkiem czosnku (zgniecionymi przez praskę lub drobno posiekanymi), polewamy oliwą i odstawiamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Fileta smażymy na złoty kolor, należy uważać, żeby nie smażyć zbyt długo, inaczej kurczak będzie zbyt suchy i twardy. Z papryk odcinamy górną część z zielonym ogonkiem, wyciągamy gniazdo nasienne i usuwamy ze środka papryki wszystkie nasiona. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu dodając do lekko osolonej wody płaską łyżeczkę curry. Marchewkę, cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa podsmażamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy. Masło roztapiamy w rondelku i dodajemy ząbek czosnku zgnieciony przez praskę, dokładnie mieszamy i powstałym masłem czosnkowym smarujemy dno wydrążonej papryki, napełniamy farszem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni około 20-30 min ( w zależności od wielkości faszerowanego warzywa). Smacznego!