Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka czerwona papryka nadziana szarpanym mięsem z dodatkiem pieczarek, ryżu i kolorowej quinoi.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 65
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8638
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 65
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8638
Składniki
Na maśle podsmażamy pieczarki i cebulę doprawiamy solą i pieprzem. Do pieczarek wsypujemy ryż i quinoa, chwilę smażymy. Dodajemy mięso, jeśli sosu spod mięsa jest mało dodajemy sos barbecue i trochę wody. Dusimy razem przez około 5 minut. Papryki wydrążamy, pozbawiając gniazd nasiennych, zielone szypułki zostawiamy do dekoracji. Papryki nadziewamy farszem, układamy w żeliwnym garnku. Papryki podlewamy wodą około 200 ml, wsypujemy ziela, liście i ziarna pieprzu, przykrywamy i pieczemy w 180 stopniach C przez 40-45 minut. Upieczona papryka jest idealna jako samodzielne danie, ewentualnie możemy podać do niej ulubioną sałatkę. *Przykładowy przepis na szarpane mięso znajdziecie na moim blogu.