Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka czerwona papryka nadziana szarpanym mięsem z dodatkiem pieczarek, ryżu i kolorowej quinoi.
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 26
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 206
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 145
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 26
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 206
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 145
Składniki
Na maśle podsmażamy pieczarki i cebulę doprawiamy solą i pieprzem. Do pieczarek wsypujemy ryż i quinoa, chwilę smażymy. Dodajemy mięso, jeśli sosu spod mięsa jest mało dodajemy sos barbecue i trochę wody. Dusimy razem przez około 5 minut. Papryki wydrążamy, pozbawiając gniazd nasiennych, zielone szypułki zostawiamy do dekoracji. Papryki nadziewamy farszem, układamy w żeliwnym garnku. Papryki podlewamy wodą około 200 ml, wsypujemy ziela, liście i ziarna pieprzu, przykrywamy i pieczemy w 180 stopniach C przez 40-45 minut. Upieczona papryka jest idealna jako samodzielne danie, ewentualnie możemy podać do niej ulubioną sałatkę. *Przykładowy przepis na szarpane mięso znajdziecie na moim blogu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Dania główne
Czas grillowania.
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 42
Czas grillowania.
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym po...
Odsłon: 57