Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-09-2020
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam smaczne i łatwe w wykonaniu papryki pieczone, faszerowane kaszą bulgur, mięsem mielonym, pieczarkami cebulą duszoną na maśle itd :-) Coś wspaniałego. Smacznego !!! https://youtu.be/ApNU-G4wBZQ
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4538
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 518
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4538
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 518
Składniki
Paprykę myjemy i odcinamy jej górną część, usuwamy nasiona z wnętrza i z kapeluszy, wkładamy do brytfanki z rusztem, zamiast rusztu można paprykę ułożyć na papierze do pieczenia. Następnie zabieramy się za farsz, rozgrzewamy patelnię z masłem i od razu wrzucamy cebulę tak aby się dusiła a nie smażyła, następnie dorzucamy pieczarki i dalej dusimy aż większość wody odparuje, solimy, pieprzymy, dorzucamy czosnek, oregano i cukier, a następnie koncentrat pomidorowy, mieszamy i chwilkę podsmażamy. Do dużej miski wrzucamy mięso mielone, kaszę bulgur, całą zawartość z patelni, szczypior, solimy i pieprzymy do smaku, całość dokładnie mieszamy. Gotową masą faszerujemy papryki i przykrywamy daszkami.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, a następnie wyciągamy brytfankę, usuwamy daszki na górę papryk dodajemy mozzarellę i wkładamy z powrotem do piekarnika aby ser się zapiekł. Po zapieczeniu danie jest gotowe, wystarczy po wierzchu posypać szczypiorem. Gotowe :-) Smacznego !!!