Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna propozycja na przygotowanie papryki
Boczek myjemy, wycinamy chrzastki, kroimy w paseczki (ja skory nie obcinam, wy zrobicie, jak chcecie).
najpierw na gleboka patelnie dajemy 2 lyzki smalcu i pokrojony w plasterki czosnek, dodajemy boczek przyprawiony przyprawa warzywna i papryka i smazymy ciagle mieszajac, do momentu, az boczek zacznie skwierczec. Smazymy potem jeszcze 2 minutki i lyzka cedzakowa wykladamy boczek do osobnego naczynia, a na ten sam tluszcz dajemy cebule pokrojone w piorka. Smazymy je, az sie nieco zeszkla i dopiero w tym momencie dodajemy pokrojone papryki i cukinie oraz podlewamy pol litra wody. Mieszamy - jesli sie to uda, gdyz patelnia jest juz bardzo pelna, doprawiamy kurkuma, przyprawa warzywna, pieprzem, lubczykiem, suszona natka pietruszki oraz slodka papryka i dusimy pod pokrywa, od czasu do czasu mieszajac.
Gdy warzywa puszcza juz soki, dorzucamy boczek i dusimy dalej do momentu, az papryka bedzie miekka, a sos sie zredukuje.
Posypujemy natka pietruszki i zajadamy sie.
Pyszne!!
Danie, które robię od lat i które uwielbiają moi goście. Wspaniale smakuje po...
Odsłon: 63626
Smażony boczek z pieczarkami i cebulą podane z chlebem jako gorąca przekąska.
Odsłon: 4217
Bardzo smaczny schab, faszerowany boczkiem wędzonym i cebulą, upieczony w kap...
Odsłon: 3236
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 139
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 33
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 24
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 139
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 33
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 24
Składniki
Boczek myjemy, wycinamy chrzastki, kroimy w paseczki (ja skory nie obcinam, wy zrobicie, jak chcecie). najpierw na gleboka patelnie dajemy 2 lyzki smalcu i pokrojony w plasterki czosnek, dodajemy boczek przyprawiony przyprawa warzywna i papryka i smazymy ciagle mieszajac, do momentu, az boczek zacznie skwierczec. Smazymy potem jeszcze 2 minutki i lyzka cedzakowa wykladamy boczek do osobnego naczynia, a na ten sam tluszcz dajemy cebule pokrojone w piorka. Smazymy je, az sie nieco zeszkla i dopiero w tym momencie dodajemy pokrojone papryki i cukinie oraz podlewamy pol litra wody. Mieszamy - jesli sie to uda, gdyz patelnia jest juz bardzo pelna, doprawiamy kurkuma, przyprawa warzywna, pieprzem, lubczykiem, suszona natka pietruszki oraz slodka papryka i dusimy pod pokrywa, od czasu do czasu mieszajac. Gdy warzywa puszcza juz soki, dorzucamy boczek i dusimy dalej do momentu, az papryka bedzie miekka, a sos sie zredukuje. Posypujemy natka pietruszki i zajadamy sie. Pyszne!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Dania główne
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Dania główne
Kotlety z kapusty i pieczarek
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 33
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 139