Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka z mięsem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Ryż opłukać na sitku, osuszyć i ugotować w podwójnej ilości lekko osolonej wody (podczas gotowania nie mieszać!). Gdy będzie miękki, zdjąć z ognia i przestudzić. Papryki umyć, osuszyć, odkroić wierzch, usunąć gniazda nasienne.
Cebulę obrać, drobno posiekać. Mielone mięso wymieszać z ryżem, natką pietruszki, cebulą i jajkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Papryki nadziewać masą mięsno-ryżową, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, skropić oliwą i piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 35 minut pod przykryciem.
ok. 65 minut
Gorące papryki można zaserwować z kawałkami pieczonych z solą i rozmarynem ziemniaków lub z chlebem.Źródło: Twoje Imperium