Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka z mięsem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Składniki
Ryż opłukać na sitku, osuszyć i ugotować w podwójnej ilości lekko osolonej wody (podczas gotowania nie mieszać!). Gdy będzie miękki, zdjąć z ognia i przestudzić. Papryki umyć, osuszyć, odkroić wierzch, usunąć gniazda nasienne.
Cebulę obrać, drobno posiekać. Mielone mięso wymieszać z ryżem, natką pietruszki, cebulą i jajkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Papryki nadziewać masą mięsno-ryżową, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, skropić oliwą i piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 35 minut pod przykryciem.
ok. 65 minut
Gorące papryki można zaserwować z kawałkami pieczonych z solą i rozmarynem ziemniaków lub z chlebem.Źródło: Twoje Imperium