Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli kolejny powrót do smaków ze szczenięcych lat ;-)
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 102
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 244
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 98
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 787
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 402
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 276
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 102
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 244
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 98
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 787
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 402
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 276
Składniki
kurczaka (pierś lub filety z udek bez skóry) kroimy w kostkę, dodajemy olej, sól oraz czosnek wyciśnięty przez praskę, dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę
boczek kroimy w drobną kostkę, również obraną cebulę i oczyszczoną paprykę kroimy w średnią kostkę
w dużym rondlu smażymy boczek, a jak już się wytopi, wrzucamy kurczaka i smażymy, aż się ładnie zrumieni
teraz dodajemy cebule i paprykę i dusimy ok 15 min
czas na przyprawy: dodajemy chili, słodką paprykę, majeranek i kminek i dusimy jeszcze 2 minuty
zmniejszamy ogień, do garnka dolewamy pomidory, bulion oraz śmietanę, dokładnie mieszamy i dusimy ok 15 min, na koniec doprawiamy solą, no i gotowe, smacznego ;-)