Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli kolejny powrót do smaków ze szczenięcych lat ;-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Składniki
kurczaka (pierś lub filety z udek bez skóry) kroimy w kostkę, dodajemy olej, sól oraz czosnek wyciśnięty przez praskę, dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę
boczek kroimy w drobną kostkę, również obraną cebulę i oczyszczoną paprykę kroimy w średnią kostkę
w dużym rondlu smażymy boczek, a jak już się wytopi, wrzucamy kurczaka i smażymy, aż się ładnie zrumieni
teraz dodajemy cebule i paprykę i dusimy ok 15 min
czas na przyprawy: dodajemy chili, słodką paprykę, majeranek i kminek i dusimy jeszcze 2 minuty
zmniejszamy ogień, do garnka dolewamy pomidory, bulion oraz śmietanę, dokładnie mieszamy i dusimy ok 15 min, na koniec doprawiamy solą, no i gotowe, smacznego ;-)