Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielu ludzi lubi gołąbki, jednak zawijanie w liście sałaty bywa dość kłopotliwe dlatego warto spróbować tego przepisu, mamy gwarancję że nic nam się nie rozpadnie :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12805
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12805
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Papryki myjemy, przecinamy jak na zdjęciu i czyścimy od środka z gniazda nasiennego.
Cebulę i pieczarki kroimy w niewielką kostkę, podsmażamy do uzyskania złotego koloru, po tej czynności dodajemy mięso mielone i również podsmażamy razem z cebulą i pieczarkami. Następnie dodaję ugotowany wcześniej ryż, ulubione przyprawy mieszam wszystko dokładnie razem i trzymam jeszcze kilka minut na niskiej mocy palnika.
Przed dodaniem farszu na dno papryki daję łyżeczkę masła i posypuję szczyptą pieprzu, następnie ładuję farsz, na górę kładę ser i posypuję szczyptą pieprzu.
Papryki zamykamy odciętą wcześniej jej górą i układamy w naczyniu żaroodpornym do którego wlewamy pół szklanki wody. Całość leci na około godzinę do piekarnika nagrzanego do 210 stopni. Po tym czasie danie jest gotowe. Polecam podawać z sosem pomidorowym lub keczupem. Smacznego