Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na kolację, szczególnie wtedy, gdy doskwiera nam brak kolorów za oknem. Piękne kolory na talerzu zrekompensują szaro-bure krajobrazy i z pewnością poprawią nam humor.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2350
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3515
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4285
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74338
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2350
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3515
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4285
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74338
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy ryż. Przekładamy do miski i mieszamy z mięsem mielonym. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na patelni i dodajemy do naszego farszu. Do całości dodajemy jeszcze koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku.
Papryki myjemy, odkrawamy górne czapeczki i wyjmujemy ze środka gniazda nasienne. Wypełniamy je przygotowanym farszem.
Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą a papryczki polewamy oliwą z oliwek. Pieczemy bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok 45 min.
Podajemy na ciepło. Smacznego!