Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na kolację, szczególnie wtedy, gdy doskwiera nam brak kolorów za oknem. Piękne kolory na talerzu zrekompensują szaro-bure krajobrazy i z pewnością poprawią nam humor.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 69
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 69
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy ryż. Przekładamy do miski i mieszamy z mięsem mielonym. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na patelni i dodajemy do naszego farszu. Do całości dodajemy jeszcze koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku.
Papryki myjemy, odkrawamy górne czapeczki i wyjmujemy ze środka gniazda nasienne. Wypełniamy je przygotowanym farszem.
Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą a papryczki polewamy oliwą z oliwek. Pieczemy bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok 45 min.
Podajemy na ciepło. Smacznego!