Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, mięsno-ryżowo-pomidorowy farsz zapiekany w ulubionej, czerwonej papryce. Razem na jednym talerzu w towarzystwie sałatki - obiad idealny.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 131
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3747
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 167
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 131
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3747
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 167
Składniki
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na dużej patelni na oleju, następnie dodać mięso mielone, a na koniec wlać passatę pomidorową i koncentrat. Doprawić farsz, przemieszać kilka razy, a następnie połączyć z ugotowanym ryżem. Odstawić.
Odciąć górne części papryk. Wydrążyć gniazda nasienne. Wnętrza WYPEŁNIĆ po brzegi farszem, posypać żółtym serem i przykryć. Gotowe papryki włożyć ostrożnie do żaroodpornego naczynia, zalać wodą na ok. 2 cm wysokości i zapiekać przez ok. 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe podawać np. z ulubioną sałatką, tak jak ja to zrobiłam. :)