Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryki krewetkami z ryzem faszerowane

Papryki krewetkami z ryzem faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 245

Dodano:

Odsłon: 288

Dlugo szukalam czym mozna zastapic mieso mielone w paprykach faszerowanych, no i BACH :) dzis wymyslilam i wiecie co? bomba bo smakuje nieziemsko :)

Składniki

  • 10 kolorowych papryk
  • 1 cebula
  • 4 zabki czosnku
  • 400 gr krewetek
  • paczka swiezego szpinaku
  • 1 puszka pomidorow
  • 10 pieczarek
  • 2 szklanki ryzu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na oleju podsmazam cebule z czosnkiem, dodaje pieczarki, wyplukany szpinak i wszystko razem dusze. Po 5 minutach dodaje puszke pomidorow i wszystko razem dusze kolejne 10 minut. W osobnym garnku podgototwywyuje ryz i taki na pol ugotowany dodaje do sosu i zostawiam na 30 min zeby ryz praktycznie byl ugotowany. Na patelni podsmazam krewetki tylko z sola i pieprzem. Przyprawy wg woli, u mnie dzis tylko sol, pieprz i troche ziol. Paprykom ucinam `lebki` i faszeruje sosem z ryzem i na gore klade po pare krewetek, zakrywan kapeluszem. Do duzego garnka nalewam wody, ukladam nafaszerwane papryki jedne przy drugiej i gotuje na bardzo malym ogniu ok 1,5 godz. A pozniej ... mniam - palce lizac :) Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 października 2017 Papryczki faszerowane rzecz znana, ale z krewetkami, to może być niezłe doznanie, tym bardziej, że owoce morza są super :)

Dobrze, że mam obrotowy ekran, bo pierwsza fota wygląda apetycznie ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń