Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na poznanie prostego sposobu na siekane placuszki z kurczaka z dodatkiem czerwonej papryki. Placuszki są błyskawiczne w przygotowaniu i mogą stanowić świetną przekąskę podawaną z ulubionym sosem lub być pożywnym i smakowitym dodatkiem do obiadu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5047
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5047
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Składniki
Kurczaka i paprykę czerwoną kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski i dodajemy obie mąki, bułkę tartą, jajko, oregano, mieloną paprykę, sól i pieprz (czarny oraz cayenne) i dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy w dłoniach niewielkiej wielkości kule, które delikatnie spłaszczamy. * placuszki możemy dodatkowo obtoczyć w mące, ale nie jest to konieczne.
Uformowane placuszki przekładamy na dobrze rozgrzany olej rzepakowy i smażymy je z obu stron na delikatnie złoty kolor. * po usmażeniu układamy placki na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placuszki podajemy z ulubionymi sosami lub serwujemy jako białkowy dodatek do obiadu :) Życzę smacznego! :D