Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo dobrze smakuje z ryżem lub frytkami :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4070
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11162
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5430
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13392
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4070
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11162
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5430
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13392
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5163
Składniki
Mięso opłucz i pokrój na paseczki lub w większą kostkę. Przełóż do miski, skrop odrobiną oleju, posyp obficie przyprawą do gyrosa. Wymieszaj i odstaw na około godzinę.
W tym czasie obierz cebulę, pokrój je w krążki lub piórka. Czosnek pokrój w cienkie plastry, Umyj czerwone papryki, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój na paseczki.
Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, krótko przesmaż, dodaj mięso z kurczaka i czosnek, smaż, aż kurczak zacznie się rumienić. dodaj czerwoną paprykę, smaż mieszając około 10 minut. Przed podaniem dopraw solą, pieprzem i bazylią.