Do góry

Dania główne Przepis na:

Paprykowy kurczak

Paprykowy kurczak

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 334

Dodano:

Odsłon: 66

Danie bardzo dobrze smakuje z ryżem lub frytkami :)

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paprykowy kurczak

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz i pokrój na paseczki lub w większą kostkę. Przełóż do miski, skrop odrobiną oleju, posyp obficie przyprawą do gyrosa. Wymieszaj i odstaw na około godzinę.

  2. W tym czasie obierz cebulę, pokrój je w krążki lub piórka. Czosnek pokrój w cienkie plastry, Umyj czerwone papryki, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój na paseczki.

  3. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, krótko przesmaż, dodaj mięso z kurczaka i czosnek, smaż, aż kurczak zacznie się rumienić. dodaj czerwoną paprykę, smaż mieszając około 10 minut. Przed podaniem dopraw solą, pieprzem i bazylią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń