Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo dobrze smakuje z ryżem lub frytkami :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Składniki
Mięso opłucz i pokrój na paseczki lub w większą kostkę. Przełóż do miski, skrop odrobiną oleju, posyp obficie przyprawą do gyrosa. Wymieszaj i odstaw na około godzinę.
W tym czasie obierz cebulę, pokrój je w krążki lub piórka. Czosnek pokrój w cienkie plastry, Umyj czerwone papryki, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój na paseczki.
Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, krótko przesmaż, dodaj mięso z kurczaka i czosnek, smaż, aż kurczak zacznie się rumienić. dodaj czerwoną paprykę, smaż mieszając około 10 minut. Przed podaniem dopraw solą, pieprzem i bazylią.