Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Akuratnie na zimową depresję, dużo nasyconych kolorów od razu poprawia nastrój :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93679
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2678
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2280
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93679
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2678
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2280
Składniki
Kurczaka rozbijamy, kroimy na paseczki na szerokość ok 1 cm, długość ok 6 cm.
Papryki myjemy, wyjmujemy pestki i kroimy na paseczki szerokości ok 1,5 cm i długości 2,5 cm.
Między kurczaka wkładamy 2 paski czerwonej i pasek zielonej papryki. Całość spinamy wykałaczkami. Nie jest to proste zadanie :P
Takie paczuszki przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.
Smażymy na wolnym ogniu tak aby całość kurczaka była opieczona na złoto
Na talerzu kładziemy sałate, kroimy fetę na bardzo cienkie kwadraciki i układamy na sałacie. Z kurczaka delikatnie wyjmujemy wykałaczki i kładziemy go na fecie.
Done! Smacznego :)