Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Akuratnie na zimową depresję, dużo nasyconych kolorów od razu poprawia nastrój :)
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14758
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 796
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1865
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14758
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 796
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1865
Składniki
Kurczaka rozbijamy, kroimy na paseczki na szerokość ok 1 cm, długość ok 6 cm.
Papryki myjemy, wyjmujemy pestki i kroimy na paseczki szerokości ok 1,5 cm i długości 2,5 cm.
Między kurczaka wkładamy 2 paski czerwonej i pasek zielonej papryki. Całość spinamy wykałaczkami. Nie jest to proste zadanie :P
Takie paczuszki przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.
Smażymy na wolnym ogniu tak aby całość kurczaka była opieczona na złoto
Na talerzu kładziemy sałate, kroimy fetę na bardzo cienkie kwadraciki i układamy na sałacie. Z kurczaka delikatnie wyjmujemy wykałaczki i kładziemy go na fecie.
Done! Smacznego :)