Do góry

Dania główne Przepis na:

Paprykowy schab zapiekany

Paprykowy schab zapiekany

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 482

Dodano:

Odsłon: 4391

Łatwe w przygotowaniu danie przy którym nie trzeba spędzać dużo czasu. Można użyć schabu lub filetów z kurczaka.

Składniki

  • 400 g Schabu
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • Kukurydza konserwowa
  • Cebula
  • Koncentrat pomidorowy
  • Pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paprykowy schab zapiekany

Przygotowanie

  1. Mięso, papryki i cebulę pokroić w paski i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać kukurydzę konserwową i wszystko wymieszać.

  2. Przygotować sos.

    Do koncentratu pomidorowego dodać ok szklanki wody. Doprawić do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem. wszystko wymieszać.

  3. Polać wszystko sosem i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.
    Piec ok 20-30 minut.

  4. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń