Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parfait miodowo-migdałowe z carpaccio z kiwi"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 29
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 29
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 76
Składniki
Porcja na 4 osoby. Czas przygotowania: 40 minut + mrożenie.
Podgrzej miód z wodą do 120°C (sprawdź temperaturę termometrem kuchennym). Ubijaj białka jajek, dolewając do nich stopniowo syrop z miodu. Żółtka utrzyj z cukrem i śmietanką, aż masa uzyska puszystą konsystencję.
Wymieszaj ją delikatnie z białkami, żeby nie straciła puszystości. Stopniowo dodaj posiekane migdały. Masę wlej do formy lub kilku mniejszych foremek i wstaw do zamrażalnika, aż stężeje. Pokrój kiwi na cienkie plasterki ok. 1 mm.
Parfait podawaj na carpaccio z kiwi, które przełamie słodycz miodu. Możesz je udekorować migdałami.Źródło: Twój Styl