Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parfait miodowo-migdałowe z carpaccio z kiwi"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1924
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1751
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1924
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1751
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Porcja na 4 osoby. Czas przygotowania: 40 minut + mrożenie.
Podgrzej miód z wodą do 120°C (sprawdź temperaturę termometrem kuchennym). Ubijaj białka jajek, dolewając do nich stopniowo syrop z miodu. Żółtka utrzyj z cukrem i śmietanką, aż masa uzyska puszystą konsystencję.
Wymieszaj ją delikatnie z białkami, żeby nie straciła puszystości. Stopniowo dodaj posiekane migdały. Masę wlej do formy lub kilku mniejszych foremek i wstaw do zamrażalnika, aż stężeje. Pokrój kiwi na cienkie plasterki ok. 1 mm.
Parfait podawaj na carpaccio z kiwi, które przełamie słodycz miodu. Możesz je udekorować migdałami.Źródło: Twój Styl