Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna parmigiana przygotowana jest z bakłażana lub bakłażana z cukinią. Ta wersja warzywnej "lasagni" składa się wyłącznie z cukini.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przeciśnięty przez prasę czosnek. Zalać passatą i zagotować razem z kilkoma listkami bazylii, przyprawami (sól, pieprz, oregano, rozmaryn itp) oraz z łyżką oliwy.
Cukinię pokroić w cienkie plastry i smażyć przez chwilę w głębokim oleju. Odkładać na papier i odsączyć nadmiar tłuszczu.
Naczynie żaroodporne posmarować cienką warstwą sosu i ułożyć cukinię. Układać kolejne warstwy sosu i cukini, a ostatnią partie zasypać bułka tartą.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec przez około 25 minut.