Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna parmigiana przygotowana jest z bakłażana lub bakłażana z cukinią. Ta wersja warzywnej "lasagni" składa się wyłącznie z cukini.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54225
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 552
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5606
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54225
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 552
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5606
 
         
         
                Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przeciśnięty przez prasę czosnek. Zalać passatą i zagotować razem z kilkoma listkami bazylii, przyprawami (sól, pieprz, oregano, rozmaryn itp) oraz z łyżką oliwy.
Cukinię pokroić w cienkie plastry i smażyć przez chwilę w głębokim oleju. Odkładać na papier i odsączyć nadmiar tłuszczu.
Naczynie żaroodporne posmarować cienką warstwą sosu i ułożyć cukinię. Układać kolejne warstwy sosu i cukini, a ostatnią partie zasypać bułka tartą.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec przez około 25 minut.