Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7096
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4837
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327654
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7096
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4837
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327654
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, do tego dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Solimy i chwilę dusimy. Następnie podlewamy wodą i dodajemy przecier. Gotujemy kilka minut.
W międzyczasie przygotowujemy parówki - kroimy je w talarki lub półksiężyce. Dodajemy do garnka z pieczarkami.
Przyprawiamy solą, pieprzem (można dodać kostkę rosołową) i papryką. Gdy wszystko zmięknie, zagęszczamy mąką ze śmietaną i dodajemy natkę pietruszki. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami.