Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 301
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2449
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4775
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 105
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1566
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 301
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2449
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4775
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 105
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1566
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, do tego dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Solimy i chwilę dusimy. Następnie podlewamy wodą i dodajemy przecier. Gotujemy kilka minut.
W międzyczasie przygotowujemy parówki - kroimy je w talarki lub półksiężyce. Dodajemy do garnka z pieczarkami.
Przyprawiamy solą, pieprzem (można dodać kostkę rosołową) i papryką. Gdy wszystko zmięknie, zagęszczamy mąką ze śmietaną i dodajemy natkę pietruszki. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami.