Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2560
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2560
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, do tego dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Solimy i chwilę dusimy. Następnie podlewamy wodą i dodajemy przecier. Gotujemy kilka minut.
W międzyczasie przygotowujemy parówki - kroimy je w talarki lub półksiężyce. Dodajemy do garnka z pieczarkami.
Przyprawiamy solą, pieprzem (można dodać kostkę rosołową) i papryką. Gdy wszystko zmięknie, zagęszczamy mąką ze śmietaną i dodajemy natkę pietruszki. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami.