Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy uwielbiamy parówki, a w szczególności są one lubiane przez dzieci. A gdyby tak można przygotować je nieco inaczej i dodatkowo przemycić w daniu liczne warzywa? Proszę bardzo! Oto parówki w sosie pomidorowym, które wspaniale sprawdzą się jako ciepła kolacja. Podsmażane kiełbaski z dużą ilością pomidorów, a także papryki, czosnku i cebuli są niesamowicie aromatyczne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1572
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 303
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1572
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 303
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Przełóż ją na tę samą patelnię i smaż przez 3-4 minuty do miękkości.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w średnią kostkę. Dodaj ją do cebuli, a następnie dopraw wszystko solą i pieprzem. Smaż przez kolejne 4-5 minut.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i gotuj wszystko przez minutę. Do garnka wlej passatę pomidorową oraz krojone pomidory. Dodaj także bulion oraz płatki chili. Gotuj przez około 30 minut, aż sos odparuje, a warzywa zmiękną.
Na patelni rozgrzej cienką warstwę oleju. Podsmaż parówki przez ok. 1 minutę z każdej strony na złoty kolor. Przenieś je do dużego garnka. Naczynie przykryj i całość gotuj na małym ogniu przez około 10-15 minut.
Parówki w sosie pomidorowym podawaj na ciepło z makaronem lub pieczywem. Danie serwuj posypane świeżym rozmarynem.