Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, uwielbiane przez dzieciaki, a i dorośli często się na nie skuszą.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 301
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2244
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2785
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 628
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 301
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2244
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2785
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 628
Składniki
Przygotować sprawdzone ciasto na pizzę, lub kupić gotowe. Podzielić na 4 części. Każdą z nich posmarować przecierem pomidorowym wymieszanym z oregano i bazylią. Na to poukładać cieniutko pokrojone pieczarki i bardzo drobno pokrojoną cebulkę. Posypać startym serem żółtym. Na środek każdej części położyć parówkę i zawinąć. Boki docisnąć. Posmarować wierzch jajkiem lub mlekiem. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 min, aż ciasto się zarumieni. (u mnie nawet za bardzo się zarumieniło:)).
Smacznego:)