Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie podawane w dwóch wersjach: na słodko jako danie główne (nadziewane śliwkami, jagodami) i na słono jako dodatek do dań mięsnych.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 19829
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1844
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 19829
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1844
Składniki
Drożdże rozmieszac z cukrem i ciepłym mlekiem, odstawic w ciepłe miejsce, by podwoiły swoją objętośc.
Do mąki dodac sól, wyrośnięte drożdże, żółtka, ciepłe mleko, wyrobic. Przykryc ściereczką, odstawic do wyrośnięcia.
Zagotowac wodę (jeśli nie mamy naczynia do gotowania na parze, otwór szerokiego garnka obwiązac ściereczką). Formowac kulki z ciasta, kłaśc na parę, przykryc i parowac 10-15 minut. Podawac gorące z bitą śmietaną i cukrem lub roztopionym masłem.
W II wersji podawac do dań mięsnych z sosem (np. gulasz, nawet. bigos)