Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzybroda to sycące danie jednogarnkowe . Gorąca parzybrodę można podawać do mięsa, gotowanego grochu , soczewicy czy jako samodzielne sycące danie.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 11013
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 45
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 376
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 5209
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 40
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 11013
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 45
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 376
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 5209
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 40
Składniki
Boczek świeży po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Z kapusty usunąć uszkodzone, zwiędłe liście wyciąć głąb i pokroić w grubszą kostkę lub po prostu poszatkować . Pokrojony boczek wytopić i odstawić na boku. Pokrojoną kapustę przełożyć do garnka postawić na ogniu i gotować bez przykrycia około 10 minut po czym dodać pokrojone w kostkę ziemniaki , gotować razem kilka minut . Na pozostałym boczku zeszklić cebulę , mieszając dodać mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i zagotować . Zasmażkę wlać do garnka z kapustą i ziemniakami doprawić pieprzem ,dodać soku z cytryny i wymieszać , podawać gorącą. Porada; Można dodać pokrojoną w plastry podsmażoną kiełbasę oraz kawałek pokrojonej papryki czerwonej ale nie koniecznie.