Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzybroda to sycące danie jednogarnkowe . Gorąca parzybrodę można podawać do mięsa, gotowanego grochu , soczewicy czy jako samodzielne sycące danie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7866
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 293
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3096
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7866
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 293
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3096
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Boczek świeży po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Z kapusty usunąć uszkodzone, zwiędłe liście wyciąć głąb i pokroić w grubszą kostkę lub po prostu poszatkować . Pokrojony boczek wytopić i odstawić na boku. Pokrojoną kapustę przełożyć do garnka postawić na ogniu i gotować bez przykrycia około 10 minut po czym dodać pokrojone w kostkę ziemniaki , gotować razem kilka minut . Na pozostałym boczku zeszklić cebulę , mieszając dodać mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i zagotować . Zasmażkę wlać do garnka z kapustą i ziemniakami doprawić pieprzem ,dodać soku z cytryny i wymieszać , podawać gorącą. Porada; Można dodać pokrojoną w plastry podsmażoną kiełbasę oraz kawałek pokrojonej papryki czerwonej ale nie koniecznie.