Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam
garnek, patelnia, nóż, deska do krojenia, łyżka,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22439
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14528
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4488
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 565
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 539
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22439
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14528
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4488
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 565
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 539
Składniki
Boczek wędzony pokroić w kostkę i podsmażyć do wytopienia, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojoną w plastry kiełbasę, podsmażać jeszcze chwilę i odłożyć na boku. Ugotowany boczek świeży pokroić w większe kawałki. Ziemniaki obrać i pokroić w grubszą kostkę. Kapustę pokroić na ćwiartki, poszatkować . Włożyć do garnka zalać wodą, dodać liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego, gotować około 10 minut, dodać pokrojenie ziemniaki i gotować razem kilka minut, następnie dodać zawartość patelni oraz ugotowany pokrojony boczek wymieszać. Dodać majeranek , ketchup oraz przyprawy do smaku. Gotować na małym płomieniu ognia jeszcze około 10 minut. W razie potrzeby zagęścić mąką rozmieszaną w wodzie. Posypać posiekanym koperkiem.
Danie jednogarnkowe gotowe do podania.