Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam
garnek, patelnia, nóż, deska do krojenia, łyżka,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Boczek wędzony pokroić w kostkę i podsmażyć do wytopienia, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojoną w plastry kiełbasę, podsmażać jeszcze chwilę i odłożyć na boku. Ugotowany boczek świeży pokroić w większe kawałki. Ziemniaki obrać i pokroić w grubszą kostkę. Kapustę pokroić na ćwiartki, poszatkować . Włożyć do garnka zalać wodą, dodać liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego, gotować około 10 minut, dodać pokrojenie ziemniaki i gotować razem kilka minut, następnie dodać zawartość patelni oraz ugotowany pokrojony boczek wymieszać. Dodać majeranek , ketchup oraz przyprawy do smaku. Gotować na małym płomieniu ognia jeszcze około 10 minut. W razie potrzeby zagęścić mąką rozmieszaną w wodzie. Posypać posiekanym koperkiem.
Danie jednogarnkowe gotowe do podania.