Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwaniu autentycznych włoskich smaków.
łyżka do makaronu
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 218
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 682
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 218
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 682
Składniki
Niestety guanciale, które dostałam było w plastrach a powinno być w kawałku i pocięte w słupki. Na patelni wytapia się pokrojone guanciale z płatkami chili. Gdy zacznie się rumienić dodaje się obrane i pokrojone pomidory lub pomidory pelati. Pomidory się przesmaża, aż wytworzy się sos. Ugotowany makaron wyjmuje się łyżką do makaronu i przekłada się bezpośrednio do sosu, tak aby cała woda nie odciekła. Całość trzeba wymieszać, dodać większość sera i zieleninę. Makaron wyłożony na talerz posypuje się jeszcze serem i zieleniną.
Smacznego :)