Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka kuchni włoskiej - szybkie, proste i przepyszne danie z makaronem i kremowym sosem. Przepis tradycyjny, czyli bez śmietany ;)
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 230
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2061
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10168
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 957
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 230
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2061
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10168
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 957
Składniki
Pancettę kroimy w kostkę. Wstawiamy wodę na makaron. Gdy zacznie się gotować wrzucamy makaron i gotujemy go al dente. Nie wylewamy wody z gotowania! W tym czasie na patelni podsmażamy pancettę, aż będzie rumiana i chrupiąca. Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Żółtka mieszamy z tartym serem. Patelnię z makaronem i boczkiem zdejmujemy z ognia. Dodajemy trochę wody z gotowania makaronu oraz masę jajeczno-serową. Mieszamy, aż masa rozpuści się w wodzie i otoczy makaron. Posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podajemy od razu.