Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka kuchni włoskiej - szybkie, proste i przepyszne danie z makaronem i kremowym sosem. Przepis tradycyjny, czyli bez śmietany ;)
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3742
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41422
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3742
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41422
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Pancettę kroimy w kostkę. Wstawiamy wodę na makaron. Gdy zacznie się gotować wrzucamy makaron i gotujemy go al dente. Nie wylewamy wody z gotowania! W tym czasie na patelni podsmażamy pancettę, aż będzie rumiana i chrupiąca. Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Żółtka mieszamy z tartym serem. Patelnię z makaronem i boczkiem zdejmujemy z ognia. Dodajemy trochę wody z gotowania makaronu oraz masę jajeczno-serową. Mieszamy, aż masa rozpuści się w wodzie i otoczy makaron. Posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podajemy od razu.