Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka kuchni włoskiej - szybkie, proste i przepyszne danie z makaronem i kremowym sosem. Przepis tradycyjny, czyli bez śmietany ;)
Polecam.
Odsłon: 1245
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1661
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1144
Polecam.
Odsłon: 1245
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1661
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1144
Składniki
Pancettę kroimy w kostkę. Wstawiamy wodę na makaron. Gdy zacznie się gotować wrzucamy makaron i gotujemy go al dente. Nie wylewamy wody z gotowania! W tym czasie na patelni podsmażamy pancettę, aż będzie rumiana i chrupiąca. Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Żółtka mieszamy z tartym serem. Patelnię z makaronem i boczkiem zdejmujemy z ognia. Dodajemy trochę wody z gotowania makaronu oraz masę jajeczno-serową. Mieszamy, aż masa rozpuści się w wodzie i otoczy makaron. Posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podajemy od razu.