Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 459
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9314
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13444
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2705
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 459
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9314
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13444
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2705
Składniki
Olej z masłem rozgrzac na patelni, aż tłuszcz zacznie się pienic.
Wrzucic boczek i podsmażyc przez ok. 5 minut.
Jajka roztrzepac z mlekiem, solą, pieprzem i tymiankiem.
Ugotowac makaron al dente, odsączyc.
Makaron, roztrzepane jajka dodac do boczku, podgrzewac na ostrym ogniu, aż jajka się zetną.
Dodac połowę sera, wymieszac. Wyłożyc na talerze, posypac resztą sera. Smacznego.