Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1480
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1381
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 269
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1480
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1381
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 269
Składniki
Na patelni powoli wytapia się boczek do zrumienienia. Potem dodaje się kurki i je się zrumienia, potem posiekany czosnek. Gdy zacznie pachnieć można przerwać smażenie dodaniem płynu- śmietanki lub zastępnika serka topionego i wody. Całość powinna się podusić około dziesięciu minut. Można sprawdzić smak. Jeśli kurki są wyraźnie gorzkie- tak się dzieje podczas mrożenia, można dodać płaską łyżeczkę miodu. Ugotowany makaron wykłada się do sosu. teraz można dodać posiekaną natkę. Można od razu dodać starty ser albo dopiero na talerzu.
Smacznego :)