Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18262
Zapiekany makaron rurki z farszem ze szpinaku i ricotty to klasyczne, włoskie...
Odsłon: 2999
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2619
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 234
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18262
Zapiekany makaron rurki z farszem ze szpinaku i ricotty to klasyczne, włoskie...
Odsłon: 2999
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2619
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 234
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 356
Składniki
Na patelni powoli wytapia się boczek do zrumienienia. Potem dodaje się kurki i je się zrumienia, potem posiekany czosnek. Gdy zacznie pachnieć można przerwać smażenie dodaniem płynu- śmietanki lub zastępnika serka topionego i wody. Całość powinna się podusić około dziesięciu minut. Można sprawdzić smak. Jeśli kurki są wyraźnie gorzkie- tak się dzieje podczas mrożenia, można dodać płaską łyżeczkę miodu. Ugotowany makaron wykłada się do sosu. teraz można dodać posiekaną natkę. Można od razu dodać starty ser albo dopiero na talerzu.
Smacznego :)