Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1822
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1586
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2037
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1822
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1586
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2037
Składniki
Na patelni powoli wytapia się boczek do zrumienienia. Potem dodaje się kurki i je się zrumienia, potem posiekany czosnek. Gdy zacznie pachnieć można przerwać smażenie dodaniem płynu- śmietanki lub zastępnika serka topionego i wody. Całość powinna się podusić około dziesięciu minut. Można sprawdzić smak. Jeśli kurki są wyraźnie gorzkie- tak się dzieje podczas mrożenia, można dodać płaską łyżeczkę miodu. Ugotowany makaron wykłada się do sosu. teraz można dodać posiekaną natkę. Można od razu dodać starty ser albo dopiero na talerzu.
Smacznego :)