Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1301
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 234
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1301
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 234
Składniki
Miałam ochotę na ten przepis, ale zasoby kuchenne jak zwykle weryfikują zamiary. W składnikach opisane jet jak makaron powinien wyglądać, a poniżej jak został wykonany. Przepis ma wiele oblicz więc taka dowolność nie jest zbrodnią :) Rybki filetuje się i przesmaża na oliwie i odkłada na bok, oczywiście mniej czasu zajmuje otworzenie puszki z rybkami. Nasiona kopru zalewa się wrzątkiem. Na patelni po rybkach szkli się posiekaną cebulę razem z koprem włoskim (cukinią). Pod koniec dodałam posiekany czosnek i przyprawy i anchovies. Gdy czosnek zacznie pachnieć dodałam passatę i wodę z zaparzania nasion kopru. Jeszcze białe wino i rodzynki opcjonalnie. Sos powinien trochę zgęstnieć. Pod koniec rybki dodaje się do sosu. Podaje się z ugotowanym makaronem i posypuje parmezanem/ uprażoną bułką tartą.
Smacznego :)