Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasta putanesca

Pasta putanesca

Autor:

Przepisów i artykułów: 536 Ocena: 10624

Dodano:

Odsłon: 109

szybkie i przepyszne i zdrowe danie

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na oliwie na bardzo małym ogniu podsmażam czosnek z pocięta w plasterki papryczka chili jak tylko czosnek będzie miał oznaki przyrumienienia dodaję pomidory w dowolnej postaci, w zależności od sezonu. jak pomidory się przesmażą do dodaje podzielone na mniejsze cząstki sardele i kapary, dosłownie mieszam parę razy i sos jest gotowy. Nie dodaje soli, chyba ze ktos lubi, bo sardele i kapary sa mocno słone.
    Sos wykładam na ugotowany i osuszony makaron- nie przelewam go woda, a makaron sam wyschnie jeśli zostawię go na minute na sitku.
    Całość posypuje łupkami z parmezanu i posypuje bazylia. Smacznego smakerowicze!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń