Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z ciecierzycy i papryki"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Jeśli masz nieugotowaną ciecierzycę, najpierw ją namocz, po czym ugotuj do miękkości. Paprykę możesz (ale nie musisz) lekko podpiec i zdjąć z niej skórkę. Pokrój, usuń pesteczki. Zmiksuj kawałki papryki z ciecierzycą, pokrojonym czosnkiem, przecierem pomidorowym, oliwą z oliwek i papryką w proszku.
Pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj na grahamkach. Posyp obficie natką.Źródło: Świat kobiety